Informatie

Advies

We maken graag een afspraak bij u thuis, waar onze adviseur u aan de hand van uw situatie deskundig advies geeft en de mogelijkheden schetst.
Met de verkregen informatie gaat Serre Exclusief aan de slag: er wordt een ontwerpvoorstel gemaakt met een offerte voor de serre en desgewenst het bouwkundige werk.

Vergunningen

Soms is er voor het bouwen van een serre een vergunning nodig. Op 1 oktober 2010 is de WABO (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) ingevoerd om de procedures voor vergunningen te vereenvoudigen.
Diverse vergunningen zijn gebundeld in 1 vergunning: de omgevingsvergunning.
Hiermee is de bouwvergunning vervangen door de omgevingsvergunning voor bouwen.
Voorheen moest u als u ging bouwen of verbouwen vaak meerdere vergunningen aanvragen bij verschillende instanties. Nu niet meer. Dit kan via 1 loket: www.omgevingsloket.nl. Dit is het digitale loket van de Rijksoverheid, waarop alle gemeenten, provincies en waterschappen zijn aangesloten.

Meer informatie over vergunningen kunt u ook vinden op www.rijksoverheid.nl.

Indien van toepassing verzorgt Serre Exclusief de omgevingsvergunning,
compleet met al het tekenwerk en berekeningen van eventueel heiwerk, funderingen, stalen balk berekening bij grotere doorbraken etc.

Bouwkundig werk

Veel van onze klanten laten de bouwkundige werkzaamheden door Serre Exclusief verzorgen. Enkele redenen hiervoor zijn: Planning, verantwoordelijkheid en aanspreekpunt binnen 1 bedrijf.
Maar ook zorgvuldig geselecteerde vakkundige onderaannemers die volgens de werkwijze van Serre Exclusief werken.
(elektricien, verwarmingsmonteur, stukadoor, tegelzetter etc.)

Fundering

Na een goede werkvoorbereiding begint de bouw met een noodzakelijke fundatie. Deze wordt in Nederland in circa 80 % van de gevallen onderheid. Uitzonderingen waarbij dit niet noodzakelijk is zijn bijvoorbeeld woningen die op zand gebouwd zijn.
Na het heien en aanbrengen van de funderingsbalken wordt de ge?soleerde betonvloer gestort. Opmetselen van de fundering wordt alleen toegepast wanneer er niet geheid wordt maar op zand wordt gebouwd. De buitenste rand van de fundering, waar de puien op staan zal nooit direct in verbinding staan met de afgewerkte vloer aan de binnenzijde. Dit ter voorkoming van condens.

Metselwerk

Na de fundatie volgt, afhankelijk van het ontwerp, het opmetselen van de spouwmuren.
Tevens wordt er lood aangebracht bij de aansluiting van het serredak op de bestaande gevel. Voor een goede waterdichte aansluiting dient dit lood tot aan het binnenspouwblad te worden aangebracht.
In de meeste gevallen worden de gemetselde muren en eventuele doorbraak afgewerkt door middel van een mooie laag schuurwerk of spachtelputz waarna men de wand in alle gewenste kleuren kan bewerken.

Elekra en Installatiewerk

De serre of tuinkamer wordt naar persoonlijke wens voorzien van de verwarming en benodigde elektra.
In het dak van de serre zitten veelal halogeen of ledspotjes verwerkt welke middels een dimmer te bedienen zijn.

Montage en oplevering

Na gereedkoming van vakkundige montage lopen we alles nog een keer na en vindt de oplevering plaats.
Serre Exclusief biedt u 10 jaar garantie!
U bent verzekerd van kwaliteit zodat u zorgeloos kunt genieten van uw serre.