Serre uitbouw in Amstelveen

Serre uitbouw in Amersfoort

Aan de voorkant is het een ´gewoon´ hoekhuis in een gewone straat in een gewone buitenwijk van Amersfoort. Hoe anders is het in de woonkamer, zeg maar gerust de woonzaal. Het stadse stenen van zonet heeft in amper een paar passen plaatsgemaakt voor wijdse landelijkheid. Een en al licht en ruimte. Een zee van groen, in de verte doemt de stad op.

Mike woont er met zijn vrouw en inmiddels kind nu 4 jaar, in dit huis. De plannen om uit te bouwen waren er vrijwel meteen. In 2018 kwam het er echt van. Hij en zijn vrouw wisten precies wat ze wilden. En vooral ook wat niet. Eerst werd de garage omgebouwd tot sauna en, zeg maar bijkeuken en wasruimte. Daarna wilden ze een stuk tuin opofferen voor meer woonruimte.

No items found.
“Groot voordeel van Serre Exclusief in vergelijking met andere aanbieders: Serre Exclusief doet alles. Van de fundering tot en met de zonnewering. Alles in eigen huis, in eigen hand. Dus niet, zoals bij andere partijen, verschillende onderaannemers voor verschillende projectonderdelen.“

Van oorsprong ben ik Hongaars/Roemeens, woon 20 jaar in Nederland en ben nu alweer 15 jaar Nederlands staatsburger. Het Nederlands gaat me, al val ik nog wel eens terug op Engelse termen, prima af. Maar toen we op zoek gingen naar een bedrijf om onze uitbouwplannen te realiseren, had ik nog nooit van het woord ´serre´ gehoord. Echt nog geen idee wat dat was, een serre. Over dat zoeken, dat was vooral googelen. Met als resultaat gesprekken met heel wat aannemers/bouwers. 

Wat meteen opviel tijdens veel van deze gesprekken: dat de meeste aannemers/bouwers niet begrepen of niet wilden begrijpen wat mijn vrouw en ik voor ogen hadden. Bovendien kwam een aantal van hen hele simpele terugbelafspraken domweg niet na. 

Hoe anders was dat met Serre Exclusief. Hoe anders was dat vooral met Albert. Hij wist meteen ons vertrouwen te winnen. Door zich én in onze wensen te verplaatsen én tegelijk duidelijk te maken wat wel en wat vooral ook niet kon. 

Groot voordeel van Serre Exclusief in vergelijking met andere aanbieders: Serre Exclusief doet alles. Van de fundering tot en met de zonnewering. Alles in eigen huis, in eigen hand. Dus niet, zoals bij andere partijen, verschillende onderaannemers voor verschillende projectonderdelen. 

Bijkomend voordeel van dat alles in één hand bij Serre Exclusief: de werkzaamheden liepen echt prachtig op schema. Bij andere aanbieders waren bouwtermijnen van 2, soms wel 3 maanden genoemd. Volgens Serre Exclusief, lees Albert, kon (we konden het bijna niet geloven) het in 3 weken.  

En in 3 weken was het dan ook geregeld, onze uitbouw cq. serre. Onze droom is uitgekomen. Wat begon als een simpel, bijna amateuristisch schetsidee staat er nu echt. Door en door professioneel. 

Geen dag, nu al bijna drie jaar gaat voorbij of we genieten van - dat woord kennen we inmiddels maar al te goed - onze serre en uitbouw. Van de bijna overdaad aan ruimtelijkheid. Waar binnen buiten en buiten binnen voelt. Het licht, in al zijn kleurschakeringen, heeft het hele jaar door vrij spel. De maan, de sterren, ze lijken aan ons o zo hoge plafond te hangen. 

We hebben nog geen plannen wat dat betreft, maar mochten we ooit het idee opvatten om te gaan verhuizen dan hebben we een probleem, een letterlijk en figuurlijk groot probleem: het ruimtegevoel, de ruimtesensatie van nu gaan we niet makkelijk ergens anders vinden.

Referenties

Wat zijn uw Serre Wensen?

Laat weten wat uw wensen zijn en vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen