Serre uitbouw in Zwolle

Serre uitbouw in Zwolle

Sinds een jaar - het begin van de eerste coronaperiode - is de prachtige boerderij in Zwolle ´verrijkt´ met wat formeel een serre is, maar wat door het echtpaar Scheppink toch echt als een tuinkamer wordt beleefd.

Omdat hun boerderij een historische boerderij is, is verbouwing, bijvoorbeeld voor meer licht bijna niet mogelijk. Vandaar dat eerst het idee ontstond van een soort van serre/tuinkamer in de tuin, op afstand van de boerderij. Maar ja, op afstand, het woord zegt het al, dat zou betekenen dat je er toch altijd naar toe moest lopen.

No items found.
“ Het is in alles het ideale verlengstuk van ons huis. Sterker nog, we betrappen ons er op dat de serre meer en meer de centrale plaats van het huis is geworden. Meer en meer onze leefplek. Waar we, voorzien van alle gemakken van vloerverwarming, drielaags isolerend glas en schuifpuien aan alle kanten, heerlijk alleen of met zijn twee vertoeven.“

Doordenkend kregen we beetje bij beetje het idee van een serre/tuinkamer aansluitend aan onze boerderij. In het volle besef uiteraard dat zoiets ´ingrijpends´ wel mooi, wel verantwoord en dus met vol respect voor de rijke historie van de boerderij diende te gebeuren. Tijdens een bezoek aan Museum More in kasteel Ruurlo zagen we hoe mooi, hoe respectvol dat kon, een glazen uitbouw in combinatie met een oud, klassiek pand. 

Met dat in het achterhoofd werd er gegoogeld op trefwoord serre. Zo kwamen we al snel terecht bij Serre Exclusief. Gebeld met Albert Koetse, die heel snel langs kwam om de situatie ter plaatse goed te kunnen beoordelen en met de perfecte oplossing te komen. Nee, er is naast Serre Exclusief niet naar nog meer serreleveranciers gezocht. Het gevoel was meteen meer dan goed. Dus verder kijken, niet nodig. 

Die perfecte oplossing, die kwam er. Die is er inmiddels. In alles heeft de serre onze wensen vervuld. We genieten volop, elke dag weer, van de bijna 50 vierkante meter extra ruimte, maar vooral extra licht en lucht die de serre in ons leven heeft gebracht. 

Het is in alles het ideale verlengstuk van het huis. Sterker nog, we betrappen ons er op dat de serre meer en meer de centrale plaats van ons huis is geworden. Meer en meer onze leefplek. Waar we, voorzien van alle gemakken van vloerverwarming, drielaags isolerend glas en schuifpuien aan alle kanten, heerlijk alleen of met zijn twee vertoeven. Waar we, aan de grote houten tafel, prima kunnen werken. Waar we zeker ook familie en vrienden ontvangen. En waar we vooral veel meer één zijn met buiten, met de seizoenen. Tot afgelopen winter, omzoomd door sneeuw aan toe. 

Over ideaal gesproken: ook de samenwerking met Serre Exclusief mag zonder meer als ideaal worden bestempeld. De aanleg heeft al met al een maand geduurd. Met de opmerking daarbij dat we zelf via een plaatselijke aannemer de fundering hebben laten storten. Dat had Serre Exclusief ook kunnen regelen, maar omdat we daar in verband met het verplaatsen van wat planten en struiken wat meer tijd voor wilden nemen, is gekozen voor de ´eigen´ aannemer.

Maar verder is alles door Serre Exclusief gedaan. Prima gedaan. Hoe de serre aansluit op het huis - er hoefden maar twee lagen dakpannen weg -, hoe de overgang van serre naar huis is afgetimmerd en geschilderd… Het is allemaal af!!! Tevredenheid, supertevredenheid zelfs alom. 

Mooi bedrijf, Serre Exclusief. Vrienden die bij ons de serre hebben beleefd, zijn dan ook vol overtuiging doorverwezen.

Referenties

Wat zijn uw Serre Wensen?

Laat weten wat uw wensen zijn en vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen