Tuinkamer in Oldenzaal

Tuinkamer in Oldenzaal

Vijf jaar geleden zijn ze er ingetrokken, in hun huis in een fijne wijk in Oldenzaal. Enorm terras, enorme tuin bij het huis. Het terras was niets mee gedaan, de tuin was haar veel te strak. Die hebben ze inmiddels dan ook ´georganiseerd´ laten verwilderen.

Anja en haar man houden van licht en lucht, van buiten dus. Ze willen de seizoenen zoveel mogelijk beleven.

Vanuit die gedachte ontstond de behoefte aan een tuinkamer. Met zoveel mogelijk glas en zo min mogelijk dak. Met recht een tuinkamer, want het was nadrukkelijk niet de bedoeling om de woonkamer (want groot genoeg) door te trekken de tuin in. De tuinkamer, zoals de naam eigenlijk al zegt, moest eerst en vooral tuin zijn en blijven, tuin ademen.

No items found.
“De eerlijkheid en openheid van Serre Exclusief waren zonder meer wezenlijke pluspunten. Eerlijkheid bijvoorbeeld over hoe de schuine terrasmuur zou worden ´ingepast´ in de tuinkamer. Niets werd mooier gemaakt dan het was.“

Dat verklaart ook waarom de tegels op de vloer in de tuinkamer precies hetzelfde zijn en één doorlopend geheel vormen met de tegels van het terras. Dat verklaart ook waarom stoelen, de meubels in de tuinkamer ook echt tuinmeubelachtig zijn. 

De tuin komt naar het huis toe, het huis niet naar de tuin. 

Toen we ons doel helder hadden, begon de oriëntatiefase. Op internet natuurlijk, maar zeker ook door waar we ook kwamen onze ogen de kost te geven. Te kijken, vaak zo aandachtig mogelijk, naar serres/tuinkamers die we tegenkwamen. Om zo een steeds duidelijker idee te krijgen van wat wij wilden.

Er volgde zelfs een bezoek aan - ik ben de naam vergeten of heb deze misschien wel verdrongen - een winkel (onderdeel van een dhz keten) waar ook serres e.d. werden verkocht.
Dat was verre van een succes. De ´verkoper´ in kwestie deed alles behalve luisteren naar onze wensen. Probeerde alleen maar ons budget in te schatten en ´duwde´ ons in de richting van een kanaaltunneldak.

Jaren ben ik facility manager geweest, een functie waar luisteren naar anderen juist wezenlijk is om goed te kunnen functioneren. Ik ben dan ook heel gevoelig voor de manier waarop een klant wordt benaderd. 

Scoorde de verkoper hierboven op dat punt een zware onvoldoende, de dame in de showroom van Serre Exclusief was precies het tegenovergestelde. Overigens: het contact met Serre Exclusief kwam tot stand via internet (wie op serres zoekt, komt de naam al gauw tegen) en dankzij een Serre Exclusief-busje wat we zagen rondrijden.

Terug naar de dame in de showroom van Serre Exclusief: hoe zij mij en mijn man behandelde, te woord stond, van dienst was, was dermate prettig dat ik gerust durft te beweren dat zij ons de tuinkamer heeft verkocht. 

De dame in de showroom maakte de dingen niet groter of kleiner. En ze koppelde een grote mate van kundigheid aan een zeer luisterend oor.

Met als effect dat ik en mijn man toen eigenlijk al meteen ´verkocht´ waren. Sterker nog, waar ik normaal in dit soort projecten toch altijd elders een tweede offerte zou aanvragen, zag ik daar nu vanaf.

De eerlijkheid en openheid van Serre Exclusief waren zonder meer wezenlijke pluspunten. Eerlijkheid bijvoorbeeld over hoe de schuine terrasmuur zou worden ´ingepast´ in de tuinkamer. Niets werd mooier gemaakt dan het was. 

De bouw van onze tuinkamer duurde in totaal zo´n twee weken. In die tijd (nog voor corona immers) waren we gewoon nog hele dagen aan het werk. De, zo noem ik ze, kundige jongens van Serre Exclusief die de klus kwamen klaren heb ik - zonder daar ook maar een moment over getwijfeld te hebben - gewoon de sleutel van ons huis gegeven. Ja, zij moeten toch ook naar het toilet kunnen.

Elke avond, bij thuiskomst, maakte ze foto´s van de vorderingen. 

Al met al is het project in alles perfect geregeld en georganiseerd. 

Terugkijkend - mijn man, binnen achter de computer aan het werk beaamt dat later ook volmondig -ben ik heel blij dat we de stap hebben gezet en dat we deze stap met Serre Exclusief hebben gezet.

Ja, we zeggen het nog vaak tegen elkaar als we weer eens zitten te genieten van het extra woon-, van het leefgenot in onze tuinkamer: dat hebben we goed gedaan!

Licht, lucht, ruimte, tuin, buiten, seizoenen, het komt allemaal samen in onze tuinkamer. Die dan ook in alles onze manier van leven tekent: genieten!

Referenties

Wat zijn uw Serre Wensen?

Laat weten wat uw wensen zijn en vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen