Serre uitbouw in Hengelo

Serre uitbouw in Hengelo

Tegen het einde van het gesprek zegt Jan Lommers dat hij merkt dat hij meer en meer, ook bij minder weer in hun tuinkamer zit. Zelfs als het regent. Jan: ¨Bijna niets zo lekker als de combinatie van een warme dag, een malse regenbui en in onze tuinkamer zitten.

Het getik op het dak, de beetje dampige geuren die dan uit de tuin vrijkomen, heerlijk!¨

Zijn vrouw Mendy valt hem bij: sinds de tuinkamer zijn we veel meer buiten, hebben we ook binnen veel meer het buitengevoel, ervaren we ook veel meer de seizoenen.

No items found.
“Bijna niets zo lekker als de combinatie van een warme dag,  een malse regenbui en in de tuinkamer zitten. Het getik op het dak, de beetje dampige geuren die dan uit de tuin vrijkomen, heerlijk!
Sinds de tuinkamer zijn we veel meer buiten, hebben we ook binnen veel meer het buitengevoel, ervaren we ook veel meer de seizoenen.“

Terwijl die zee aan extra ruimtegevoel feitelijk niet meer is dan een tuinkamer van 8 x 1.5 m, van ´maar´ 12 m2. Trouwens, onze tuinkamer heeft ons ook echt - los van dat we in het verlengde van de aanleg ervan ook het aangrenzende stuk tuin hebben laten restylen - veel meer tuingevoel bezorgd. Tuin en tuinkamer lijken naadloos in elk over te gaan. De groene specht, de bonte specht, het is een komen en gaan van vogels.

We wonen er nu 10 jaar, in ons onder architectuur gebouwde ´prettig ongewone´ en van zichzelf al zonder meer riant ruime en lichte huis. Waar nu de tuinkamer is, was tot oktober 2020 een veranda. Een populaire plek, zeker voor onze kinderen en vrienden. Maar tegelijk ook, merkten we meer en meer nu de kinderen het huis uit zijn, een behoorlijk tochtgat. Waar de wind en de regen vaak net iets te vaak vrij spel hadden. 

Vandaar het idee van een tuinkamer. En dus werd er contact gezocht met serrebouwers. Zo ook met Serre Exclusief (Mendy heeft met Albert Koetse op school gezeten). Er kwamen serrebouwers over de vloer, er kwamen tekeningen, maar echt warm werden we er niet van, Mendy en ik. 

Van Serre Exclusief, Albert dus, kwam er geen reactie. Vreemd, en jammer ook, vonden ze. . Dus namen ze weer contact met hem op. Hij had het te druk gehad. En, daardoor - tikje slordig - niet gereageerd. Maar natuurlijk wilde hij voor hen aan de slag.

Vrijwel meteen kwam hij langs. Om ook meteen met goede ideeën te komen. En meteen te laten zien, uit te tekenen wat hij voor zich zag: tuinkamer Qube. Om daar meteen, prettig brutaal, bij te zeggen dat daarmee ons huis pas echt af zou zijn.

De bouw van de tuinkamer duurde in totaal een week. En verliep tot volle tevredenheid van mij en Mendy. Alles ging soepel, geen enkel gezeur. En als er ook maar iets was, werd het snel en perfect opgelost. Deskundigheid troef bij Serre Exclusief. Alles tot in de puntjes prima afgewerkt.

En ja, de woorden van Albert Koetse zijn uitgekomen. Ons huis voelt niet alleen echt af, het oogt ook echt af. Alsof de tuinkamer er altijd al was. 

Zomer - al dan niet in de schaduw van de zonwering

Herfst - heerlijk beschut genieten van wind en regen

Winter - open haard aan en er, als het ware middenin de sneeuw, warmpjes bijzitten

Lente - het groen onder je ogen zien ontluiken

We zitten er middenin, heerlijk, in de seizoenen. 

In onze tuinkamer.

Referenties

Wat zijn uw Serre Wensen?

Laat weten wat uw wensen zijn en vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen